martes, 24 de noviembre de 2009

Comissió Negociadora del Conveni de la XHUP. Sessió del 28-10-09

En la reunió anterior CCOO ja havíem lliurat a la representació de les patronals la nostra plataforma reivindicativa per a la negociació del Conveni en la qual com ja sabeu reclamem millores en les condicions laborals que afecten a tots els treballadors i treballadores del sector. Malgrat això, amb intenció clarament dilatòria, la representació patronal ha al·legat que els sindicats no havíem presentat una plataforma conjunta i que necessitava temps per analitzar les propostes sindicals. CCOO hem exigit a les patronals voluntat negociadora i hem demanat que abans de la propera reunió, la representació patronal ens faci arribar les seves pretensions per aquesta negociació que ara s'inicia. Així mateix, hem proposat i ha estat acceptat que a la propera reunió s'iniciï la negociació pròpiament dita i es comenci parlant de categories professionals i de jornada i horari.
En relació a la jornada laboral, CCOO proposem una reducció de jornada per a tots els col·lectius professionals i la racionalització de la jornada complementària del personal facultatiu i d'infermeria, amb la finalitat de garantir la conciliació de la vida laboral, familiar i personal i amb ple respecte a tota la normativa d'aplicació.
CCOO considerem una greu irresponsabilitat abandonar la taula on es negocia el futur conveni que regularà les condicions de treball i al mateix temps interposar demandes contra un conveni ja esgotat i que, per tant, no tendra cap efectivitat ni suposaran cap benefici per a ningú. Tampoc és cap benefici per als treballadors i treballadores que un sindicat es dediqui contínuament a criticar i desprestigiar als que sí estem treballant per aconseguir un nou conveni que sigui el millor possible i que signifiqui una millora de les condicions laborals de tots els treballadors i treballadores.

No hay comentarios:

Publicar un comentario